AKAD NIKAH.

| |

Assalammualaikum,

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak bagi tahun 1433 hijrah! Pejam celik dah sampai ramadhan bagi tahun ni kan rasa kejap je. Harap segala amalan kita pada ramadhan kali ni lebih bertambah dan di terima Allah. Amin.

Oklah, kali ni nak tulis pasal pernikahan kakak kita. Hamboi ayat nak bertatabahasa je kan. Ohh, kita bila nak kawen?? Ala jangan la tanya kita malu lah kalau bole next year?? Mesti kena halau rumah oleh mak abah lepas nih!

Oklah pada 23 Jun 2012 lepas dah berlangsungnya majlis akad nikah kakak dgn abg Amer. Semuanya buat kat sini. So, kiranya abg Amer betolak dari KL sampai lah ke Penang untuk bertemu kekasih hati hamboi.

Btw, some of the pics are taken by Abg Nuzul yang sangat cantek gila hee :)


 lepas kakak nikah then lelaki baju biru hujung kanan pulak. ehh -____-




Lepas makeup semua, pukol 12.30 tgh hari, semua dah siap then gerak ke surau. Time ni rasa macam aku je yang bedebar kalah pengantin tapi pengantin releks je. Ye la kan first time adik beradik nak kawen hehe.

 All the friends and family :)



 Awwww, mummy menangis hehe. Ibu mana yang tak menangis time akad nikah anak kan. huuu. 

 Maaf, we just love to take a pic! Nampak tak seri pengantin turun kat adik sebelahnya sikit! Tolong penampar ayat tak bole belah haha.




 Once again, we just love to take a pic hee! Btw, abah lah orang yang paling sedih time tuh. Satu-satu anak perempuan kot nak lepas. Huu. Tu laa agak2 kalau aku nikah, abah nanges macam ni tak? Hamboi.


 The pengapits :) Oh, mereka lah pengapits dari awal perkahwinan belah lelaki sampai lah perempuan :)



Time abah tengah baca surat apa ntah, tiba-tiba senyap semua. Pastu abah nanges. Serius satu surau macam menangis jugak. Susah kot nak tengok abah nanges macam tu. Almaklumlah polis mana nanges2 nanti tak macho arr ;)

Tapi nanti aku kawen dapat anak mesti nanges macam abah jugak nanges. Dah la kau hafifi belajar pun tak habes lagi ada hati kawen hehh. InsyaAllah jodoh sampai terus kawen. Dah cukup lah.

 Tahniah! Semua sah heee.



Bila nak duduk macam ni kan. InsyaAllah, bila ada rumah, kereta, kerjaya stabil, bisnes haha. Ok ok ayuh usaha cepat supaya boleh kawen cepat. Ampun ayat asyik nak kawen dah gatai sangat dah ke cik abang oiii haaa..



Then, lepas semua majlis akad nikah pastu ada makan2 sikit kat dewan. Btw, nak ucap selamat pengantin baru kat kakak & abg amer semoga kekal sampai syurga then cepat2 dapat anak tak sabar nak buli yeayyy! :D


p/s: dah masok hari kedua puasa. Yeay! Japgi nak gi bazar tetiba rindu heeeee.

6 Responses on "AKAD NIKAH."

  1. Miss Fifi says:

    baju kakak kamu mse nikah sngt cntik :)

    Nurlyla says:

    wah cantik lah akak awak.. untuk abg ipar awk.. hehe.. salam ramadhan..

    wahhh....jeles3!! >_< hahaha

    jangan jeles sangat lah nura!!

Post a Comment