SIBLINGS-DAY-OUT!

| |

Assalammualaikum,

Hey waddupp! Yeay since Isnin lepas was the final paper for me and once again it is Chemistry, and i dont know why it always be the last paper and yes it still confusing me with those mechanism yang banyak nya kenal hafal then dengan nak ingat eh oxygen ada double bond terikat ke tak eh carbocation ni benda apa pulak hahahhaha nampak sangat dalam kelas sembang hahaha tak pa lah i did my best! Tawakal & doa kat Allah je sekarang. Amin. Tapi sekarang cuti 2 minggu yeayyy! Duduk rumah goyang kaki dan perut yeayy! 

Oklah, last Saturday merupakan siblings-day-out! Hari-hari macam ni sangat sesuai diwujudkan oleh para adik beradik di luar sana agar bonding antara adik beradik lebih kuat! and yes we did almost all the time heee. Thats the secret! Kebetulan semua bekumpul di bawah satu bumbung so malam Sabtu tu kami keluar ke AutoCity, Juru. Almaklumlah abang dah kerja so dia belanja makan Tutti tutti tiutttnye! Ahaks!


The environment is really macam tenang best sangat untuk lepak-lepak. Kat AutoCity ni actually dia macam satu kawasan yang semua kedai-kedai makan bekumpul. Wah, macam term family gathering pulak untuk kedai makan nih hehe. Dari KFC ke sushi ke western ke nasiq kandaq! Name it! Tapi shopping kompleks yilekk.



Oh, tak tahu lah pulak selama makan Tutti nih ada kebaikannya walaupun nan hadoo pusing eskrem sikit letak strawberi dua ketul RM14.00. Eleh padahal kau letak lebih dari dua strawberi hehehe.




Ramai orang cakap muka kami adik beradik nih macam sepesen, fotosetet. Dari orang saloon rambut ke klinik ke majlis kenduri ke semua lah. Almaklumlah nama pun adik beradik se"cell" kan ahaks!

Malam tu jugak tiba-tiba ada konsert dari artis Chinese kot eh memang Chinese lah sebab cuncang cuncang je dengar. Time tu pulak hujan wahh memang masuk ahh mood nak parti jugak. Ehh! Rasa macam nak gangnam style atas pentas tu sekali. 

But, the funniest part is, bila kita syok layan lagu sayup-sayup artis Chinese tu nyanyi ditambah hujan pulak sambil cari parking sebab lepas berTutti nak gi jenjalan tiba-tiba, "Banggggg!" Bunyi effect bukan sebab pentas artis tu runtuh eh bukan tapi pabila kereta di langgar! Gelebah abang tu yang langgar kereta kami sebab semua turun tengok! Haha. Nasib baik tak da apa. Kalau tak nahas abang tu kitorang mintak belanja Tutti lagi!


Bila semua redha reda dan parking pun siap jumpa, sekarang kita ke tempat shoppingg yang diberi nama "Shop in da Park" di mana hanya 5 minit dari Tutti itu tadi. Terus masuk mood pengacara jenjalan ala Hanis Zalikha, Mad Markets TV9 ahaksss!


Kiranya macam kat sini segala benda dia jual dari baju, seluar, bags, hingga lah ke ekseseri. Yang bestnya kat sini semuanya murah-murah wooo! Lai lai lai. Kiranya macam oklah bila datang makan lepas tu perut dah kenyang tambah-tambah makan Pizza Hut dah macam boroi sikit terus datang sini, InsyaAllah jenjalan bole kurus balik ahakss!




MOTIF?!




Entah apa motif bila semua posing satu arah? Yang bestnya kat sini dia tak tertumpu pada satu fesyen je, what i mean is kat sini ada jugak macam baju untuk lelaki, budak-budak instead of girls only. In fact memang lebih banyak untuk perempuan lah hee.





Kasut cute! Nanti nak beli kat anak buah lah. Tak sabar nak shopping ekseseri budak-budak kat sini nanti nak letak kat baby kakak semuaaaaaanya. HAHA.

  Tak tau senyum kat sapa?? ERghhh..



And and and, yang menjadikan tempat kat sini best, bila ada masa terluang or rasa macam malas nak pegi mall tengok wayang beratur panjang, just datang sini! Kat sini pun ada satu screen besar diorang buat lepas tu pasang moviee! Siap sediakan kerusi lagi. Tengok pakcik bawah ni, penat le teww tunggu isteri shopping dia rehat sini ahaksss. Plus, ada booth jual popcorn xpayah susah-susah bungkus beli kat wayang ahakss.





 Dan dan dan lagi, kat sini ada jugak games untuk budak-budak or even bapak budak yang tak suka bershopping penat tunggu si isteri bershopping datang sini main lepak wehhuu. Nanti nak datang sini bawak isteri so boleh lepak dengan anak di kala isteri sibuk beli baju hahahahaha.





See..boys tshirt starting from RM10! Ohh, pilihannya cantik-cantik. Tapi tak beli pun sebab sibuk sangat jenjalan sampai telupa dah pukul 12 lebih dah nak tutup.

 Also we have Jambatan Penang. Lampu je lahh.

Its just nice place to lepak jenjalan dengan adik beradik. Ohh, I thank Allah for give me adik beradik yang sayang antara satu sama lain walaupun semua sibuk belajar dan kerja. Alhamdulillah.

Sekarang cuti so, kerja tengok drama Korea jaaa! Love it! and excited to go for a holiday to Langkawi with cousins next two weeks.

14 Responses on "SIBLINGS-DAY-OUT!"

  1. NJihe.am says:

    'best'nya jalan-jalan...

    hehehe, sekali sekala asyik tekurung dalam matrik je kan hehe.

    Wah, blog yang best... really really like dis blog.. chaiyok2x.. :)

    Thanks @hannah sytieh :)) try to improve more hehe.

    CiK FizA says:

    wahh~ hepy siblings ! Bestnya dpt g jalan sama2 kan ;)

    Hehe, mmg best dapat jenjalan ngn diorang! :)

    wahhh...syokkk giler.. :)
    salam kenal.. :)

    hehehe :)
    Salam kenal jugakk..

    seronok berjalan!! hoho..aku suke blog nih..hehe..foloww!!!!

    Seronokk wooo! Btw, thanksss :)

Post a Comment